TV Innspillinger

Ved en tilfeldighet tidlig på sommeren i 2009 kom vi i kontakt med personer i NMK Kongsberg, noe som førte til at SRT tok på seg ansvaret med biler under Zebra Grand Prix samme år. Innspillingen av Zebra Grand Prix hadde året før blitt spilt inn på Kongsberg, og vi mente det burde være mer like biler (første året var det stor forskjell i biler). Vi ble enige om å ta over alle bilene som NMK Kongsberg hadde kjøpt inn til formålet, og sto med 6 stk Volvo´er av ymse slag. Tiden var hektisk frem mot innspilling i augsust og vi tok kontakt med et par andre aktører som bisto på prosjektet. Det ble også bygget to nye biler, totalt 8 biler sto klare til inspillingen. Det var en stor utfording vi hadde tatt på oss, men vi løste den og i ettertid kan vi se tilbake på dette med glede.

Underveis i prosjektet var det mye frustrasjon, som under dag 1 på bilde over. Her har akkurat Mira Craig og Cecilia Brækkhus braket sammen, og de var ikke de eneste. Samsaya rulla faktisk rundt på taket med en bil i neste heat. Når alt sjokket hadde lagt seg kom vi igjennom de to ukene med æren i behold, og alle var fornøyd. Bilene ble solgt etter innspillingen i 2009, men vi beholdt den peneste 244´n. For SRT mente det var viktig med 100% like biler, og det jobbet vi for at vi skulle få til 2010 innspillingen.

I mellomtiden ble vi kontaktet av Rubicon sommeren 2009 som fortalte at Henrik Elvestad og Johan Golden ønsket å delta i et rallycross løp. Det satt langt inne å kunne gjennomføre dette, de skulle i utgangspuktet ha vær sin bil med mest mulig like forutsetninger. Vi hadde på det tidspunktet en Opel Corsa SRT og kunne leie en VW Golf fra Sindre Backe som fikk god hjelp av SRT i sin første sesong i rallycross 2009. Desverre fikk vi uforutsette problemer med med både motor og girkasse havari på bilen Frode deltok i NM med. Det så mørkt ut med tanke på gjennomføring av prosjektet.

Alt dette skjedde mellom mai og august, innspilling av Golden Goal skulle være tidlig i september. Under siste innspillingsdag, en fredag i august. Når Frode er på Kongsberg og Atle klargjør for NM Finale på Gardermoen tar de sammen avgjørelsen om å kjøpe en VW Golf som det er endel arbeid på. Da er fjorten dager til innspilling av Golden Goal. I tillegg røyk girkassa i bilen vi hadde tenkt til å leie fra vår "elev" i SRT, så det endte i et forykende race der vi gjorde klar to "1´er Golfer" på under to uker. Resultater kan dere se under her, vi stilte faktisk med tre biler i NEZ runden på Momarken, og to av dem endte i A-finalen.

Det skapte mye oppmerksomhet med to like biler med tv heltene Henrik Elvestad og Johan Golden bak rattet i hver sin Golf for SRT. I 2010 var det igjen klart for ny runde med Zebra Grand Prix, denne gang på Lyngåsbanen i Drammen. Etter innsatsen i 2009 fikk vi nå være med på innspill mot produsent, og SRT hadde sammen med to andre team ansvaret for bilene. Totalt hadde vi åtte Volvo 244 på Lyngås, to biler i ett sett med en sponsor per sett. Innspillingen gikk greit, og vi visste mer hva vi gikk til andre året. Bilde under er fra start første heat under innspilling en mandag i august.

I 2013 ble vi kontaktet av Feelgood TV som ønsket å gjøre et opptak for Dansken & Finger´n. De hadde den "geniale ideen" om å la to blinde personer kjøre bil på bane, noe vi selvfølgelig løste på en flott måte. Det var utrolig inspirende å se Lotte og Isabell som har vært blinde fra fødselen mestre ting de aldri hadde tenkt tanken på å prøve. Frode hadde en kjørekurs med jentene på forhånd, og Dansken & Finger´n var kartleser for vær sin blinde sjåfør. Det ble også spilt inn et innslag der Frode kjørte mens gutta konkurrerte om å lage mest mulig vaffelrøre. Programserien ble sendt på TV Norge / MAX høsten 2015.

Her ser vi de to kartleserne med Lotte og Isabell som satt bak ratte for aller første gang. Det ble et morsomt innslag, og noe ingen andre har gjort før. I tillegg til alt dette har vi også arrangert en kjøring for TV2 Sporten med Kristian Kjelling, Håvard Tvedten og to danske stjernespillere en dag i 2015. Dersom du eller ditt produksjonsselskap trenger bistand med bil / motor relatert innslag etc er det bare å ta kontakt!

TILBAKE TIL TJENESTER