Skaar Racing Team - (SRT)

Skaar Racing Team består av Atle (venstre) og Frode Skaar (høyre) med familie og venner. Begge brødrene har kjørt rallycross i mange sesonger, og har opparbeidet seg stor erfaring fra motorsport. Gjennom eget team og egen satsing har vi lært utrolig masse, på godt og vondt. SRT har aldri hatt de gode økonomiske forutstsetninger for å lykkes, men har til tider satset over evne. Dette har gitt enorm erfaring og lærdom gjennom at "vi har måttet gjøre alt selv".

Frode på pallen i NM med Andreas Bakkerud som ble en stor stjerne i VM Rallycross

Begge har bakgrunn fra bilcross og vi startet med egen motorsport i henholdsvis 1997 og 1998. Atle har kjørt flere NM runder i Supernasjonal inntil 2000 ccm, og gjort sporadiske innhopp i bakkeløp og NEZ runder i Super 1600. Frode kjørte i Super 1600 klassen mellom 2003-2011, og har nå tatt en pause på ubestemt tid.

Det ble tre pallplasser i NM runder, bilde over viser den første pallplassen til både Andreas Bakkerud og Frode I 2009. En femteplass totalt i NM 2011 er beste sammenlagt resultat. Frode har også deltatt i 10 EM runder i Divisjon 1a (Super 1600) mellom 2003-2007.

Sindre Backe 2010 (fire seiere + 2.plass)

Caroline Haug 2011 (pallen 4 av 7løp)

Skaar Racing Team har også leid ut bil og support i flere sesonger. Det startet med et samarbeid med Sindre Backe i 2009. Etter å ha hjulpet Sindre gjennom 2009 sesongen fikk han leie vår Opel Corsa SRT (en bil vi bygde i 2008) i 2010 sesongen. Det resultetert i 4 seiere og en andrepass på totalt 5 løp i denne bilen med full support fra SRT.

Magnus Bergsjøbrenden leide også bil av oss i 2010 sesongen på Gardermoen da SRT tok dobbeltseier i junior klassen. Når Sindre valgte å kjøpe egen bil gav vi muligheten til Caroline Haug som kjørte inn til 4 pallplasseringer på sju løp i denne bilen i 2011 sesongen.

Etter et års pause i 2012 valgte vi å leie ut vår Citroën Saxo i 2013 og 2014 sesongen til Simon Wågø Syversen fra Hamar. Simon imponerte med denne bilen som Frode kjørte mellom 2009-2011. Simon tok en femte og en fjerdeplass sammelagt i NM på de to sesongene for SRT. Simon har etter dette kjørt RX2 (Lites). Etter en læresesong i 2015 tok han kontakt med SRT igjen og vi hadde et samarbeide over to sesonger i RX2, og var med på VM runder på flere kontinent.

Simon står nå på egne ben i satsingen fra 2018, og kjører sin fjerde sesong for det finske teamet SET Promotion. Atle var med på Simon sitt gjennombrudd i Barcelona i 2016, da Syversen fra Hamar tok en 3. plass i RX2. En flott fjerdeplass i Frankrike 2017 står også igjen som et godt minne. Det har vært en flott og lærerik opplevelse for begge parter. I tillegg hjalp vi Glenn Haug å bygge opp sitt internasjonale merkenavn i 2017.

Vi har vært med på utrolig mange morsomme prosjekt opp gjennom årene med SRT. Blandt annet tv innspilinger med Golden Goal, Zebra Grand Prix og Dansken & Finger´n for TV2, TV2 Zebra, TVN og MAX med tre ulike produksjonselskap (Rubicon, Strix og Feelgood). Frode hadde også "voice" på siste året med ZGP i 2010.

I tillegg til dette har Frode vært kommentator / ekspert for EM, VM og X-Games for NRK og Viasat mellom 2008-2015. SRT tilbyr også fartsfylte firmaevent gjennom Motorsport Event AS. SRT står 100% bak RX Evolution som er vårt internasjonale merkevare, og et konsept vi bygger opp for å utvikle nye førerer til motorsporten. Vi jobber også med produktutvikling og lanserte i 2018 et helt nytt produkt i markedet, Elektrisk Crosskart.

Rekruttering og produktutvikling

Skaar Racing Team jobber med rekruttering til sporten, og elsker virkelig det vi driver med! Vi er også promotor for Rallycross Junior Cup, og driver nettsiden Rallycross.no (vi forsøker legge ut de viktigste linker, og har ca 8800 følgere på facebook).

I 2019 kommer det til å være endel aktiviteter, og programmet er fullt av morsomme aktiviteter. Vi har laget en egen Crosskart som SRT har utviklet sammen med våre ingeniør-konsulenter. Prosjektet E-CROSS ble lansert under VM runden i Trønderlag 2018. Dette er faktisk verdens første lisensierte, Elektriske Crosskart. Vi har et eget Junior Team i RX Evolution, og tre av våre førere utvikler den nye Crosskarten. For å følge med, les mer på våre facebook sider Skaar Racing Team og RX Evolution.

Vi har også en side for E-CROSS som ble lansert under VM runden i 2018

Skaar Racing Team vil også benytte anledningen til å takke alle som har bidratt opp gjennom årene og gjort alt dette mulig. Vi håper dere også har vært med på mye morsomme opplevelser opp gjennom tiden. Her er vi blant annet på innspilling med Golden Goal i 2009 etter at Henrik Elvestad og Johan Golden hadde debutert i rallycross på Momarken Bilbane. Og mere morsomt skal vi ha i flere år fremover!

Les mer om Atle Skaar her!

Les mer om Frode Skaar her!